Camerabewaking

Camerabewaking is een efficiënte manier voor preventie tegen diefstal, inbraak, vandalisme, bedreiging en overval. Maar ook is camerabewaking een uitstekend middel voor verificatie van een inbraakalarm, waardoor de hulpdiensten (politie, brandweer) direct ingeschakeld mogen worden volgens de nieuwe Nederlandse wetgeving.

De camerabewaking systemen zijn onderverdeeld in 2 soorten camerasystemen, namelijk:

  • IP camerabewaking
  • CCTV camerabewaking

IP camerabewaking (netwerkcamera’s)
Een IP-netwerkcamera is verbonden via een netwerkkabel met het (lokale) computernetwerk, de IP-camera verstuurt de beelden over het netwerk naar bijvoorbeeld een pc of laptop. Kenmerkend voor een IP-camera is dat de software in de IP-camera zit, hierdoor is een IP-camera “intelligenter” dan een traditionele camera.

CCTV camerabewaking

Camerabewaking recorderDe CCTV camerabewaking systemen werken met een traditionele beveiliging camera. Deze camera’s zijn verbonden d.m.v. een coax kabel met in de meeste gevallen een harddiskrecorder, deze recorder bewaard de beelden op de interne harde schijf. De harddisk recorder is voorzien van uitgangen voor monitoren en een netwerkuitgang voor beelden over ethernet/internet te vesturen. Zo kunt u op een eenvoudige manier de beelden live bekijken via uw telefoon of laptop!

Waarom CCTV camerabeveiliging?
CCTV camerabeveiliging systemen worden op dit moment het meest gebruikt voor camerabeveiliging, dit komt mede doordat de mogelijkheden van een harddiskrecorder en de steeds hogere resoluties van de beveiliging camera’s sterk is toegenomen.

Camerabewaking iPhoneWerking CCTV camerabeveiliging systeem
CCTV staat voor Closed Circuit TeleVision, oftewel: een camerabewakingssysteem in een gesloten kabelnetcircuit. Beveiligingcamera’s worden door middel van een coaxkabel aangesloten op een harddiskrecorder, deze recorder bewaard de beelden op een interne harde schijf. De opgenomen beelden of livebeelden worden bekeken op een monitor die aangesloten zit op de harddiskrecorder. Ook kunt u de beelden via een computernetwerkverbinding (aansluiting zit op de recorder) bekijken op een gsm, pc of laptop.

TopSafe Security biedt een breed scala aan CCTV camerabeveiliging producten zoals:

  • Beveiligingscamera’s voor binnen en buiten
  • Harddiskrecorders voor opname van beveiligingsbeelden
  • Camera behuizing, muurbeugels, cameramasten, etc.
  • Beveiligingsmonitoren
  • Infrarood lampen voor situaties waar onvoldoende verlichting aanwezig is

Door onze jarenlange ervaring op dit gebied van camerabewaking, kunnen wij voor elke specifieke opdracht het juiste camerasysteem aanbieden. Of het nu gaat om herkenning, observatie of registratie van beelden, bij Topsafe Security bent u aan het juiste adres.
Want bij ons geldt, camerabewaking is maatwerk, immers iedereen heeft zijn eigen specifieke wensen. Maar ook lichtinval, soort camera en soort lens spelen een grote rol in het eindresultaat!

De combinatie van een camerabewakingssysteem met een alarmsysteem geeft u de perfecte beveiliging oplossing.

Wilt u persoonlijk advies over hoe u CCTV camerabeveiliging of inbraakalarm toe kunt passen in uw situatie, aarzel niet en contacteer ons. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.